2012 Falunap

2012. július 3.

A szombati nap kora reggel sátorállítással kezdődött, ami e forró nyári napon jó szolgálatot tett. 8.00 órától zajlott az iskola sportpályáján az 5. alkalommal megrendezett Erdősi Mihály nemzetiségi futballkupa hat csapat részvételével. A kupát a Nyíres utca csapata előtt az ajkai Légiósok vitték el.

A délutáni programokat az Ajkarendekért Egyesület szervezte, immáron hatodik alkalommal.

Az Ajkáról érkezőket már a falu határában egy szénapár köszöntötte barátságos mosollyal és kacsintással. A vendégek újfent nem csalódtak, hiszen színes programok és sok-sok finomság várta őket. Megtapsolhattuk az EB-n járt Sun Dome SE sportolóit, majd a Nomádia íjászait.

Közben hat baráti társaság rotyogtatta bográcsaikban a különféle ínyencségeket: volt szarvas pörkölt, bajai halászlé, raguleves, csülkös bab, pincepörkölt, tejszínes gombás hús, almás és zsemlefánk, az elmaradhatatlan „Nándi” féle kolbász és 1000 ízes palacsinta. A legtöbb közönségszavazatot a csülkös bab kapta, külön elismerésként lufiból hajtogatott aranyfakanalas szakácsot vihettek haza. A kicsiket baba-mama kuckó, a nagyobbakat kézműves, arcfestés, lufis bohóc, íjászkodás szórakoztatta, a felnőttek pedig kényeztethették magukat egy frissítő masszázzsal. Nagy sikert aratott a kisállat kiállítás, ahová mindenki elhozhatta otthoni kedvencét. A karámban legelésző kecskék és bárány sem unatkoztak, folyamatosan simogatták és etetgették őket.

A „rendeki színjátszó kör” előadását nagy várakozás előzte meg, hiszen nagy fába vágták a fejszéjüket. Szabó Magda híres meseregényéből készült színdarabot, a Tündér Lalát adták elő Töltl János rendezésével, húsz fiatal szereplésével. Íriszt Májusi Dóra, Lalát Töltl Márton, Aterpatert Májusi Réka, Csillt Fürdős Panka, Amalfit Meinczinger Márk alakította. Tündérországot Töltl Erzsébet és Szabóné Gabi varázsolta a színpadra. A Német Nemzetiségi Önkormányzat beruházásával és Gazsó Róbert áldozatos munkájával megoldódott a tökéletes hangosítás. A közönség vastapssal és csillogó, néhol könnyes szemmel jutalmazta a remek előadást.

A napot hajnalig tartó utcabál tette feledhetetlenné Váczi Tamás közreműködésével.

Az Ajkarendekért Egyesület ismét kihozta magából a maximumot.

Szerző: Balu Kategória: Programok